Det har nu gått tre veckor sedan vi i församlingen FRIKYRKAN för alla folk i Målilla, fick får kyrka vandaliserad och mycket av dess inredning förstörd. Ni är säkert många som har läst om händelsen både i lokalpressen och i de kristna tidningarna. Det var givetvis chockartat och det är djupt beklämmande på alla tänkbara sätt.

Samtidigt har vi fått möta mycket omtanke och kärlek från samhället i stort och från andra församlingar både i närområdet och långt borta. Det betyder oerhört mycket. Vi vill med det här lilla meddelandet rikta vårt varma tack till er alla som har gett uttryck för er delaktighet, uppmuntrat oss på olika sätt och erbjudit er hjälp.

Tack för alla telefonsamtal, för alla meddelanden via e-post, sms eller via social media. Tack till er alla som vi mött på gatan, och som uttryckt er bestörtning över det inträffade. Tack för uppmuntrande ord, för alla förböner och för generösa gåvor till församlingen.

Saneringsarbetet är nu avslutat. Nu börjar återställandet av lokalen och inköp av inventarier som har gått förlorat. Vi har givetvis både lokal och lösöre försäkrat, men självriskerna är höga och när avräkningarna är gjorda på lösöret, blir kostnaderna trots allt ganska omfattande.

Vill du vara med och hjälpa oss att kunna återställa vår kyrka, är vi givetvis tacksamma för din gåva. Det är inget vi vädjar om, eller ens förväntar, men om du tycker att det kunde vara en markering från din sida mot handlingar av det här slaget, vill vi ge dig möjligheten och för det är vi i så fall mycket tacksamma. Du hittar alla uppgifter på vår hemsida www.frikyrkanforallafolk.se

Vi ger inte upp. Tro, hopp och kärlek ska även i fortsättningen får spridas. Än en gång, ett stort TACK, och en fortsatt Glad sommar önskar vi dig.

Tillsammans för Guds rike i Småland, Sverige och ut över hela världen.

Gerth & Lise-Lotte Thorstensson, pastorspar